Greyhound

Vi har haft Greyhound sedan år 2000

Hemland: England

Bakgrund/ändamål: Greyhounden är en gammal ras som härstammar från Orienten. Den anses numera vara en brittisk hundras, som kom till England med romarna på 40 talet e. kr. Och har förblivit exteriört samma typ genom tiderna. 

Greyhound användes huvudsakligen som jakthund på hjort & hare, där snabbheten och dess styrka kom väl till pass. I nu tid är Greyhounden kapplöpningshundarnas formel 1 och sporten är som störst i England, Irland & Australien, men förekommer runt om i Världen. 

Greyhound är en mycket uppskattad som sällskaps - och familjehund med sitt vänliga temperament.

Helhetsintryck: Greyhound skall vara en reslig och kraftfull hund, muskulös och med symmetriska linjer. Den ska ha ett långt huvud, lång hals och väl tillbakalagda skuldror, djup bröstkorg, lagom välvt ländparti, kraftiga fram och bakben med goda vinklar. 

Rörelserna ska vara raka och smidiga, detta gör dem vägvinnande och ger möjlighet till hög hastighet. Bakbenen skall sättas ner väl under kroppen vilket ger ett kraftigt påskjut. 

Den är  lättlärd men mycket självständig, vänlig och tillgiven, stabilt temperament, väl utvecklad social förmåga, stor jaktlust.

Mankhöjd:

Hanar ca 69 - 73 cm

Tik ca 65 - 68 cm